Studio Mus en Merel

About

Studio Mus & Merel is de ontwerp- en maakstudio van Marian Korving en is gevestigd in het Noordoosten van Friesland. Marian laat zich veelal inspireren door de natuur om haar heen en daar komt de naam Mus & Merel dan ook vandaan. Mus & Merel zijn vaste bewoners van de tuin rond de werkplaats en hebben elk hun eigen karakter. Ook in het werk van Mus & Merel komen deze karakters terug.

Inspiratie voor ontwerpen komen veelal uit de directe omgeving in het Noordoosten van Friesland. De prachtige natuur van het werelderfgoed de Waddenzee en het Lauwersmeer is een grote bron van inspiratie. Kleuren en patronen in de natuur zijn de inspiratie van veel ontwerpen. Maar ook boeken, (oude) voorwerpen en kunst geven nieuwe ideeën.

In de werkplaats wordt gewerkt met de meest uiteenlopende materialen en daarbij zijn handwerkentechnieken vaak een terugkerend element in het werk. Oude handwerk technieken nieuw leven inblazen waardoor deze weer geheel passen in het huidige tijdsbeeld. Macramé, weven, borduren en Rya knoopwerk zijn prachtige technieken die nu te weinig aandacht krijgen. Experimenteren met deze technieken en daardoor leren hoe deze technieken te vertalen naar de huidige tijd is waar Marian in haar studio veelal mee bezig is.

Marian werkt in haar studio in opdracht, maar maakt ook vrij werk. Opdrachten vormen zich door gesprekken en worden daarom altijd persoonlijke werken naar een vooraf gemaakt ontwerp. In het vrije werk experimenteert Marian met diverse materialen waaronder garens en touw, de mogelijkheden zijn oneindig. Een idee vormt zich organisch met het op en afgaan van het tij naar een concreet werk.

            Ontwerpen en Creëren met passie dat is Studio Mus & Merel.

In mijn vrije werk experimenteer ik met veel met garens en touw. Een idee kan zich dan organisch vormen. Dit idee vang ik in een schets, of tijdens het maken van een werk bepaalt dit creatieve proces het werk.

Voor werken in opdracht is het ontwerpproces vooraf belangrijk. Ik verwerk de wensen, maten en materialen van u als opdrachtgever in een ontwerp. Mijn communicatiemiddel is een schets en materialen. Hiermee neem ik u mee in het ontwerp- en maakproces.

Creëren met garens met uw wensen als uitgangspunt, dat is mijn passie.

Een klein overzicht van mijn werk:


In Juli 2017 stond er werk van mij in de Libelle Living! Hieronder kun je de artikelen zien in de Libelle Living!
2017_7 living DIY macramee_56-57